Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Lievespulletjes - Dinsdag 28 Juli 2018

  SOS-armbandje: ontspannen op stap met je kind!

  Zomerse avonturen

  De zomerperiode leent zich bij uitstek om met de hele familie op ‘avontuur’ te gaan. Lekker genieten van het mooie weer, nieuwe plekjes ontdekken en samen mooie herinneringen creëren. De mogelijkheden voor zomerse avonturen zijn bijna eindeloos. Wat dacht je van een dagje dierentuin, een spannende speeltuin of het bos? Ook een pretpark dat past bij de leeftijd van je kind is natuurlijk dikke pret. Maar met echt zomers weer staat bij veel mensen het strand toch wel met stip op nummer een…

   

  Strandplezier

  Zon, zand en water; de meeste jonge kinderen hebben niets anders nodig om zichzelf uren te vermaken. Kuilen graven, zandkastelen bouwen, schelpjes zoeken, pootjebaden in de golven – zo heb je geen kind aan ze! Wat een dagje strand voor veel ouders echter toch wat spannend maakt, is het risico dat je je kind uit het oog verliest en dat je kleine uk verdwaalt. Overigens is dit ook tijdens andere uitstapjes een reële mogelijkheid, maar het verdrinkingsgevaar dat de zee met zich meebrengt, maakt een vermist kind tijdens een dagje strand toch eerder een stressvolle ervaring.

   

  Slimme tips

  Gelukkig kun je zelf meerdere maatregelen nemen om te voorkomen dat je je kind kwijtraakt tijdens een dagje uit. Als je de tips die we je in dit artikel geven opvolgt, zul je een stuk rustiger kunnen genieten van jullie dagje eropuit:

   

   

  kind kwijt tip 1 sos-armband

   

  Tip 1: Verken samen de omgeving

  Als je kind daar oud genoeg voor is, verken dan samen de omgeving. Wijs hem of haar daarbij actief op punten waaraan de omgeving (en in het geval van het strand jullie plekje) te herkennen is. Ga op het strand bijvoorbeeld midden voor een herkenbaar bouwwerk zitten. Spreek als het kan ook een duidelijk herkenbaar punt af waar je kind heengaat als het jullie kwijt is geraakt en druk het op het hart daar te blijven totdat jullie er zijn.

   

   

  kind kwijt tip 2 lievespulletjes sos armband

   

  Tip 2: Gebruik een SOS-armbandje

  Zorg dat je kind tijdens uitjes altijd een SOS-armbandje draagt met daarop jullie mobiele nummer. Mocht het jullie dan kwijtraken, dan kunnen andere mensen jullie altijd bereiken, zodat je je kind snel weer bij je hebt. Een SOS-armbandje geeft jou als ouder rust, waardoor je veel ontspannener kunt genieten. De SOS-kinderarmbandjes van Lievespulletjes bieden daarom ruimte voor een telefoonnummer (voor een landnummer is daarbij geen plek, dus deze armbandjes zijn vooral ideaal voor uitstapjes en vakantie in Nederland). En, mooi meegenomen, ze zijn nog superleuk om te zien ook!

   

  kind kwijt tip 3 sos-armband

   

  Tip 3: Niet te missen, val op!

  Vooral op het strand (of op de camping) kun je er zelf goed voor zorgen dat jullie plekje van verre al herkenbaar is. Denk aan een parasol of beach shelter in een felle kleur of met een opvallend dessin. Eventueel bevestig je hier ook nog een vlieger, een vlag, een tros ballonnen of iets dergelijks aan. Oefen met je kind in het terugvinden van jullie herkenningsteken door samen een eindje bij jullie plek vandaan te gaan en hem of haar dan te wijzen of dit teken. Natuurlijk kun je zelf ook iets dragen dat eruit springt: een opvallende hoed of pet, een felgekleurd T-shirt et cetera.

   

  Foto voor de zekerheid

  Is de kleine uit beeld verdwenen en wil je zelf gaan zoeken? Onthoud dan dat de meeste kleintjes van nature met de zon én de wind in de rug zullen gaan lopen (behalve meisjes met lang haar; die gaan soms juist tegen de wind in). Wil je goed voorbereid zijn, maak dan op de dag van het uitstapje een kiekje van je kind; zo heb je een recente foto waarop je kind bovendien de kleding draagt die het, als het verdwaald is, ook aan heeft.

   

  SOS-armbandje geeft rust

  Als je kind jullie plekje toch even uit het oog is verloren, is de kans groot dat het je snel weer terugvindt met behulp van bovenstaande tips. Vooral het gebruik van een SOS-armbandje geeft jou als ouder veel rust. Want ondanks je eigen oplettendheid en zelfs als je onze tips toepast, kan het zijn dat je elkaar echt even kwijt bent – en dan geeft het veel zekerheid te weten dat jullie altijd in een oogwenk te traceren zijn. Een echte aanrader, dus, zo’n slim SOS-armbandje!

   

  koop een sos-armband bij Lievespulletjes

   

   

  Onze ins en outs

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »