Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Lievespulletjes - Zondag 21 December 2017

  De creatieve motor van Lievespulletjes

  Aan de tekentafel van Lievespulletjes

  De creatieve kracht achter Lievespulletjes is tekenaar Roy Korpel. Met meer dan tien jaar Photoshop-ervaring beheerst hij zijn tekengereedschap als geen ander. Als professioneel tekenaar maakt Roy fotobewerkingen en tekent hij achtergronden in voor reclamebureaus, game developers en filmproducties. Omdat Roy echter meer kan dan dat, ging hij op een goede dag ook vrolijke illustraties voor baby- en kinderkamerdecoratie ontwerpen – en zo werd Lievespulletjes geboren!

   

  Hoe is het tekenen ooit begonnen?

  Sommige mensen hebben het geluk dat ze al vroeg in hun leven ontdekken dat ze ergens goed in zijn. Een natuurlijk talent, iets waar ze geen moeite voor hoeven te doen. In mijn geval was dat tekenen. Toen ik zes jaar was, tekende ik iedere week de Donald Duck al na. Toen al was tekenen mijn alles. In groep zes schreef een meester: “Helaas voor jou Roy, bestaat het leven niet alleen uit tekenen.” Had hij het even mis!

   

  Tekenen en Lievespulletjes, hoe zit dat?

  Tekenen loopt als een rode draad door mijn leven. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Na de geboorte van mijn oudste dochter (2008) kwam in contact met andere ouders mijn beroep wel eens ter sprake. Als ik iets van mijn werk liet zien, was de reactie dikwijls: “Oh, wat lief, ik zou het zo aan de muur hangen.” Dat soort reacties leidde tot de geboorte van Lievespulletjes. Nu maak ik artwork dat exclusief bij Lievespulletjes te koop is. Ik heb nog een map vol schetsen en ideeën liggen, dus voorlopig ben ik nog niet klaar!

   

  van schets tot finish   

  Wat zijn je inspiratiebronnen?

   Alles kan mij inspireren! Waar ik ook naar kijk, mijn hersenen maken er meteen iets eigen van en dan móet ik het gewoonweg tekenen. Maar mijn meeste inspiratie haal ik toch wel uit mijn kinderen. Hun grappige versprekingen en ondeugende momenten, hun nog zo heerlijk open geest… Ze zijn nog niet zo beïnvloed door de wereld om hen heen en die onbevangen blik kan me ontzettend inspireren!

   

   

  Schets en teken je met potlood?

  Nee, dat doe ik al lang niet meer. Het potlood is vervangen door een groot scherm waar ik met een tekenpennetje direct op kan tekenen. Als ik het pennetje lichtjes op het scherm druk, ontstaat er een dun lijntje, als ik hard druk, een dikke streep. Ik begin met een – digitaal – leeg wit velletje en start altijd met een simpele schets. Die moet soms wel tien keer overnieuw tot ik tevreden ben. Dan voeg ik snel een kleurtje toe voor het idee. Ik vind het leuk om schetsen te delen op Facebook omdat ik benieuwd ben naar de reacties. Ik kan mijn werk wel leuk vinden, maar als het anderen niet aanspreekt, verdient het ook geen plekje in de webwinkel.

  tekenen en schetsen

   

   

  Wat is jouw favoriete illustratie?

  ‘Draakje en zijn vriendje’ is voor mij wel speciaal. Met deze illustratie heb ik meegedaan aan een internationale tekenwedstrijd (Gnomon Workshop). De tekening won daar de tweede prijs en daar ben ik natuurlijk heel trots op. De tekening laat mij ook iedere keer weer even glimlachen omdat hij een bepaalde rust en vrolijkheid uitstraalt. Verder zie je ook hier en daar nog steeds wat schetslijnen, wat hem ten opzichte van de meestal nogal ‘schone’ vectortekeningen een eigen charme geeft. Inmiddels sieren draakje en zijn vriendje diverse kinderkamers. Dat maakt me ontzettend blij en ik hoop dat andere mensen ook steeds even moeten glimlachen als ze dit vrolijke duo zien.
  >> Bekijk ‘Draakje en zijn vriendje’ in onze shop!

  kinderschilderij draakje en zijn vriendje

   

  Zijn je tekeningen ook ergens anders te koop?

  Het hele idee achter Lievespulletjes is dat ik als tekenaar mijn eigen webwinkel vul. Alle illustraties komen uit mijn eigen pen en zijn uitsluitend te koop bij Lievespulletjes. Dat is een bewuste keuze: alleen zo weten onze klanten dat ze iets unieks kopen. Voor de toekomst hebben we trouwens nog een heleboel ideeën. Denk aan behang (natuurlijk met lieve illustraties en als het even kan gepersonaliseerd), bedtextiel, lampenkapjes, vloerkleedjes… Plannen genoeg, dus!

   

  Kunnen mensen ook een tekening aanvragen?

  Het is altijd fijn om te horen wat mensen nog missen in de winkel. Als meer mensen iets soortgelijks aangeven, dan ga ik daar zeker wat mee doen. Dus als je naar iets op zoek bent en het niet kunt vinden in onze webwinkel, laat het dan vooral even weten.

   

   

  Onze ins en outs

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »